Coaching op Leefstijl (COOL)

HomeTrainingenCoaching op Leefstijl (COOL)
beeldmerk-header

Gecombineerde Leefstijl Interventie: Jouw Reis naar een Gezonder Leven

Welkom bij onze Gezonde Leefstijl Interventie! Deze webpagina biedt een uitgebreide uitleg van wat je kunt verwachten tijdens deze reis naar een gezonder, gelukkiger leven. Ons doel is om je te ondersteunen bij het nemen van positieve stappen om je gezondheid en welzijn te verbeteren.

Wat is een Gezonde Leefstijl Interventie?

Een Gezonde Leefstijl Interventie is een programma dat is ontworpen om je te helpen gezondere keuzes te maken en slechte gewoontes te doorbreken. Het richt zich op verschillende aspecten van je levensstijl, waaronder voeding, lichaamsbeweging, stressmanagement en slaap. Door deze gebieden aan te pakken, kun je je algehele gezondheid verbeteren en het risico op chronische ziekten verminderen.

Waarom is een Gecombineerde Leefstijl Belangrijk?

Een gezonde levensstijl heeft talloze voordelen, waaronder:

 • Verminderd risico op hart- en vaatziekten
 • Gewichtsbeheersing en verhoogde energie
 • Verbeterde mentale gezondheid en stemming
 • Betere slaapkwaliteit
 • Verhoogde levensduur

Het COOL programma

Doelgroep
Het CooL-programma is gericht op:

 • Volwassenen met overgewicht (BMI tussen 25 – 30 kg/m2) met daarbij een verhoogd risico op diabetes mellitus type 2 (DM 2) of cardiovasculaire aandoeningen.
 • Volwassenen met obesitas (BMI tussen 30 – 40 kg/m2)

Doel
Het CooL-programma is een GLI uitgevoerd door één professional: de leefstijlcoach, die gericht is op het stapsgewijs verbeteren van het leefpatroon om zo een duurzame verandering van de leefstijl te realiseren met als uiteindelijke doel het bewerkstelligen van gewichtsverlies, het verbeteren van de lichamelijke fitheid, het realiseren van gezondheidswinst en het verbeteren van kwaliteit van leven.

Aanpak in het kort
De huidige leefstijl van de deelnemer is het startpunt van het CooL-programma. De regie ligt daarbij bij de deelnemer. Deze stelt zelf, met ondersteuning door de leefstijlcoach, persoonlijke doelstellingen op en koppelt hieraan bijbehorende acties m.b.t. gedragsverandering, waarbij ongezonde gewoontes worden geïdentificeerd en vervangen door gezondere alternatieven. Gedurende het programma worden deze acties opgevolgd en waar nodig bijgestuurd. Op het moment dat een doelstelling is behaald worden nieuwe acties geformuleerd zodat de deelnemer stapsgewijs opschuift naar gezonder gedrag. Ook is er aandacht voor terugval zodat deelnemers weten dat dit hoort bij het veranderproces.

Deelnemers leren terugval te herkennen en leren hoe ze de terugval kunnen ombuigen.

Onze aanpak omvat de volgende stappen:

 1. Evaluatie: We beginnen met een grondige beoordeling van je huidige gezondheidstoestand en levensstijl. Dit helpt ons om je persoonlijke doelen en behoeften beter te begrijpen.
 2. Doelstellingen stellen: Samen met jou stellen we haalbare doelen op. Of je nu wilt afvallen, meer bewegen, stress verminderen of gezonder eten, we werken aan specifieke, meetbare doelen.
 3. Plan opstellen: We ontwikkelen een op maat gemaakt plan dat is afgestemd op je doelen. Dit omvat voedingsrichtlijnen, trainingsprogramma’s en strategieën voor stressmanagement.
 4. Ondersteuning: Je staat er niet alleen voor. We bieden continue ondersteuning en begeleiding om je op het goede spoor te houden.
 5. Educatie: We voorzien je van waardevolle informatie over voeding, lichaamsbeweging en andere gezondheidsgerelateerde onderwerpen, zodat je beter geïnformeerde keuzes kunt maken.
 6. Monitoring: We houden je voortgang nauwlettend in de gaten en passen je plan aan wanneer dat nodig is.

Jouw Rol in het Proces

Je bent een belangrijk onderdeel van deze reis naar een gezonder leven. Hier zijn enkele manieren waarop je actief kunt bijdragen:

 • Wees toegewijd aan je doelen.
 • Volg het plan en maak gezonde keuzes.
 • Communiceer openlijk met ons over je uitdagingen en successen.
 • Leer van je ervaringen en blijf gemotiveerd.

We zijn hier om je te ondersteunen, aan te moedigen en te helpen bij elke stap van de weg. Samen kunnen we jouw gezonde levensstijl doelen bereiken en een leven van welzijn en vitaliteit opbouwen.

Neem de eerste stap op weg naar een gezonder leven en neem vandaag nog contact met ons op om te beginnen aan je reis naar een gezondere, gelukkigere toekomst.